$1000 за фейк: Журналісти розкрили, як боти Кремля працюють в Україні

$1000 за фейк свідчать про те, як боти Кремля працюють в Україні, а саме маніпулюють думками мільйонів українців.

Ілюстрація: ЗМІ

Зверніть увагу, що аватарки цих людей у синьо-жовтому кольорі, незважаючи на те, що вони негативно ставляться до України як держави. Такі люди часто пишуть про політику в Україні, в той час як самі перебувають у Москві або Санкт-Петербурзі. Зміст їх висловлювання продуманий, щодо стратегії роботи, вона, ймовірно на думку багатьох, продиктована Кремлем. Назагал, їх професія – троль, повідомляють Патріоти України.

Українські журналісти неодноразово фіксували вплив російських тролів на українців. Вартий уваги наступний приклад, журналіст Лана Самохвалова в Інтернеті займалася пошуком розкладу заходів до річниці Майдану. Однак, так трапилося, що вона натрапила на цілу мережу доволі сумнівних, як вона вважає, патріотів України.

Справа в тому, що ці люди досить чітко, але і ритмічно запрошували інших прийти на Майдан. З собою вони повинні були мати пляшки запалюючої суміші. Перед ними стояло наступне завдання - знести владу. Це було свого роду системне запрошення до насилля, інформує Самохвалова.

Самохвалова звертає увагу суспільства, що один із лідерів таких закликів виходить у мережу Інтернет з Москви, інший – з Петербурга. Це ще раз доказ того, вони маніпулюють свідомістю українців.

Цікава думка активістки Людмили Савчук. Вона працювала в одній із троль-фабрик. За її словами, лише в одному з таких офісів переписували новини, які стосувалися України. Все писалося у "правильному дусі". У такій спосіб маніпулювали думкою українців в соцмережах понад 400 людей. Варта уваги і зарплата. Вона становить $1000. Тривалість робочого дня – 12 годин.

Мета подібних публікацій, закликів – нагнітання ненависті у суспільстві, дискредитація української влади.

Експерти закликають, щоб українці були обачними в соціальних мережах. Важливо, щоб люди не піддаватися на численні провокації. Насправді розпізнати тролів не так вже й неважко. Достатньо лише перевірити інформацію про них за пошуком.

Декілька слів про те, хто ж такі боти і для чого вони у суспільстві потрібні? Назагал, це спеціальні програми. Вони виконують певний набір дій автоматично. Працюють за заданим розкладом через той інтерфейс, що й звичайний користувач. Функціональне призначення ботів - виконання одноманітної й повторюваної роботи. Швидкість праці максимальна, однак, набагато вища за можливості людини. Боти застосовують там, де необхідна краща реакція, ніж можливості людини. Їх функціональне призначення імітація дій людини.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...