13 продуктів, що нормалізують високий кров'яний тиск

Що ж таке гіпертонія? Гіпертонія або високий кров'яний тиск – це тиск крові на стінку артерії. Він з часом пошкоджує кровоносні судини, що призводить до хвороб серця, нирок, інсульту та інших проблем.

Інколи гіпертонію називають тихим убивцею, тому що вона не має симптомів і непомітна для лікування упродовж багатьох років.

За даними центрів з контролю і профілактики захворювань серцево-судинної системи приблизно 75 мільйонів американців мають високий кров'яний тиск.

Існує ряд факторів ризику, які людина не може контролювати, через вік, сімейний анамнез, стать і расу. Є також фактории, які людина здатна контролювати – це дієта. Дієта, яка може допомогти контролювати кров'яний тиск, багата на калій, магній і волокна.

Перелік продуктів, який допомага приборкати гіпертонію

1. Зелень

Калій допомагає ниркам позбутися надлишку натрію через сечу. Це знижує кров'яний тиск.

  • листова зелень, яка багата калієм:
  • салат Ромен;
  • рукола;
  • капуста;
  • ріпа;
  • зелень;
  • шпинат;
  • бурякова гичка;
  • швейцарський мангольд.

Овочеві консерви містять натрій. Заморожені овочі містять стільки ж поживних речовин, як і свіжі овочі, і вони легко зберігати. Ви можете змішати ці овочі з бананами і мигдальним молоком для здорового, солодкого зеленого соку.

2. Ягоди

Ягоди, особливо чорниці, багаті на природні сполуки, так звані флавоноїди. Вживання цих речовин запобігає гіпертонії і допомагає знизити високий кров'яний тиск.

Чорниця, малина і полуниця повинні бути у раціоні харчування. Їх добре щоранку покласти у кашу. Зберігайте заморожені ягоди під рукою для швидкого і корисного десерту.

3. Червоний буряк

Буряк з високим вмістом оксиду азоту допомагає відкрити кровоносні судини і понизити кров'яний тиск. Нітрати у буряковому соку знижують кров'яний тиск упродовж 24 годин. Корисним буде печений буряк.

4. Обезжирене молоко і йогурт

Обезжирене молоко - відмінне джерело кальцію. У ньому низький вміст жиру. Обидва є важливими елементами у дієті, щоб понизити артеріальний тиск.

В йогурт корисно покласти мюслі, шматочки мигдалю і фруктів.

5. Вівсянка

Вівсянка містить клітковину, низький вміст жиру і натрій, що понижують артеріальний тиск.

6. Банани

Вони багаті калієм, їх добре додавати у кашу або з’їсти на перекус.

7. Лосось, макрель, і риба з Омега-3

Риба- - це джерело білку у вашому раціоні. Жирна риба, така як скумбрія і лосось з високим вмістом Омега-3 жирних кислот, понижують кров'яний тиск, а також вітаміни D і А, що мають властивість його понижувати.

Корисна риба, коли її готувати у пергаментному папері, добавляючи зелень, лимон, оливкову олію. Випікають її у попередньо розігрітій духовці упродовж 12-15 хвилин.

8. Насіння

Несолоне насіння містить калій, магній та інші мінерали, що зменшують кров'яний тиск. Корисно посмакувати 1/4 склянки насіння соняшника, гарбуза або насіння патисонів в якості перекусу між прийомами їжі.

9. Часник і трави

Часник понижує високий кров'яний тиск, збільшуючи кількість оксиду азоту в організмі людини. Він розширює кровоносні судини, понижуючи артеріальний тиск.

Ароматні трави і спеції у щоденному раціоні теж користні. Це базилік, кориця, чебрець, розмарин і багато іншого.

10. Темний шоколад

Результати дослідження 2015 свідчать, що вживання темного шоколаду понижує ризик серцево-судинних захворювань. У темному шоколаді більше 60% какао і менше цукру, ніж у звичайному.

11. Фісташки

Фісташки понижують артеріальний тиск шляхом зниження периферичного опору судин і частоти серцевих скорочень.

12. Оливкова олія

Оливкова олія – здоровий жир, який має властивість понизити кров'яний тиск завдяки вмісту полі фенолів.

13. Гранати

Гранат досить корисний фрукт. Склянка гранатового соку один раз в день упродовж чотирьох тижнів допомогти понизити кров'яний тиск у досить короткий термін.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Будь вони прокляті разом із їхнім Путіним": У Селидовому удар росіян зруйнував будинок 73-річної жінки (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:19

У Селидовому ракетний удар РФ пошкодив будинок 73-річної мешканки Ніни. Це вже втретє її доведеться відновлювати оселю після російських атак. Про це повідомило "Суспільне", передають Патріоти України. В ніч обстрілу жінка пішла в гості, а коли повернул...

Група робітників опинилась під завалами: В Росії обвалився золотодобувний рудник (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 13:04

18 березня в Амурській області Росії обвалився золотодобувний рудник, під завалами опинились 13 осіб. Про обвал писали російські пабліки, передають Патріоти України. Повідомляється, що сталося руйнування в Амурській області на золотодобувній шахті, інц...