Астрономи розкрили таємницю походження сонячного вітру

Астрономи поділилися з громадськістю свій розгадкою таємниці походження сонячного вітру. Вони вперше змогли побачити межу між "пелюстками" сонячної корони і крапкою, де виникає сонячний вітер.

Провідний спеціаліст у заданій області - Крейг Дефорест, Південно-Західний дослідний інститут в Боулдері, США. Вчений вивчав сонячний вітер разом зі своїми колегами протягом 50 років, намагаючись розкрити його природу.

Дефорест впевнений, що віддаляючись від Сонця, сила магнітного поля, яку виробляють його надра, дуже блискавично падає, якщо порівнювати з тиском плазми, яку він так ретельно утримує. В результаті, матерія стає своєрідним газом, який інакше себе поводить, тобто, зовсім не так, як плазма, поведінкою якою так добре управляє магнітне поле. Вчений спостерігав за променями, що розпадаються на частини, з'ясував причину, чому так відбувається.

Нагадаємо, що першовідкривач сонячного вітру – німецький астроном Людвіг Бірманн. Ще він цікавився хвостами комет.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...