Ближче до Бога: Хреспопоклонна неділя

Іісус Христос: “Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за мною... Хто не несе хреста свого і не йде слідом за мною – не може бути моїм учнем” (Лк. 9, 23 і 14, 27)

Продовжується святий Великий піст, заступила третя неділя, середпістя. На аналої серед церкви лежить Господній хрест. У такий спосіб свята Церква збадьорює та підкріплює наш дух, наказуючи по-особливому почитати святий хрест Господній. Звідси й назва цієї неділі – Хрестопоклонна.

Духовне значення цієї неділі допомагає пригадати нам сильну зброю, яку має кожний християнин у боротьбі з ворогами за власне спасіння. Ця зброя – святий хрест. Саме цієї неділі хрест для нас – це знамено сили, знамено спасіння та перемоги над силами зла.

Богослужіння Хрестопоклонної неділі величають святий хрест як символ радості, який завершує Христові страждання світлим Його Воскресінням. Життєдайний хрест освячує подвиг посту, укріплює і втішає кожного з нас. Він нагадує нам про безкінечну Божу любов до нас, страждання Христа і допомагає нам виконати свій обов’язок – мужньо понести хрест свого щоденного життя.

Кресту Твоему покланяемся, Владыко,

и святое Воскресение Твое славим!




Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...