Бої в Мосулі тривають: іракські сили наступають все ближче до ключової мечеті

Іракські сили інформують громадськість, що їм вдалося все ближче підійти до ключової мечеті, незважаючи на запеклий опір з боку бойовиків ісламської держави.

Начальник федеральної поліції генерал-лейтенант Раєд Джаудет повідомив, що офіцери зайняли територію навколо Великої мечеті Аль-Нурі. Джен Джаудат повідомив, що поліція відбила район Квадхиб-аль-бан та спортивний стадіон аль-Малаб на заході.

Елітні війська, які представляють сили швидкого реагування міністерства внутрішніх справ, просунулися у Старе місто у середу. Ця інформація належить місцевим чиновникам. За підтримки США під керівництвом авіаударної коаліції і військових радників, їм вдалося повернути собі велику частину міста і його околиць. Відновлено повний контроль над усім східним Мосулом ще в січні. Бойовики покинули кілька районів ще у лютому.

Сьогодні кореспонденти, які працюють у західному Мосулі повідомили, що вертольоти штурмували позиції IS бойовиків на околиці Старого міста. Рятуючись, місцеві жителі повідомили, що чули постріли всередині Старого міста.

Джен Джаудат повідомив, що поліцейські сили вбили IS міністра охорони здоров'я, Садалл Абу Шуайб, і двох його охоронців біля республіканської лікарні.

На заході в місті Таль-Афар, повітряні сили ВВС Іраку завдали кілька повітряних ударів, знищили штаб безпеки IS, піднесли несподівані міни-пастки, кидали бомби.

Глава ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн закликав коаліцію та іракські сили безпеки переглянути свою тактику у Мосулі. Він переконує уникати “пасток”, покладених представниками IS і приймати усі можливі заходи, щоб не допустити загибелі цивільних осіб.

Правозахисна група Amnesty International попередила, що не дотримування відповідних заходів буде “грубим порушенням міжнародного гуманітарного права”.


Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Националисты "Азова" процитировали Путина": Росіяни вигадали фейк про банер у Харкові (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:41

Російські окупанти поширюють фейк про те, що нібито 3-тя окрема штурмова бригада "Азов" використала на своєму банері цитату, яка майже повторює висловлювання Путіна. Вони стверджують, що банер розміщений у метро Харкова. Про це пише Харківський антикор...

"Жарим человечину": На війні в Україні зустрілися два маніяка-вбивці (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:27

Два "штика" Путіна, здружились на основі спільних інтересів. Один з'їв людину, інший розчленував свою жертву. Російські загарбники виклали фото в мережу. Про це пише журналіст Бутусов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України. Дмитро Малишев...