Будапешт "воду мутить": Клімкін відреагував на раптову відмову угорської меншини Закарпаття від мовних консультацій

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відреагував на відмову угорців щодо мовних консультацій. Він сподівається, що в освітньому процесі угорська сторона не буде дотримуватися російських підходів щодо ставлення до української мови.

Клімкін здивований на предмет відмови представників угорської національної меншості щодо участі в запланованих на 14 лютого консультаціях з представниками Міністерства освіти і науки щодо мовних норм закону про освіту, повідомляють Патріоти України.

“Якісь "метаморфози” - угорці то вимагають консультацій, то самі ж від них відмовляються. Ознайомлюючись з висновком Венеціанської комісії, угорці, мабуть, плутають угорську мову з російською - начебто мови різні, сподіваюся і підходи будуть інші", - так написав Клімкін в Twitter.

Нагадаємо, напередодні міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що представники угорських громад відмовилися приймати участь у консультаціях з Міносвіти щодо виконання мовної норми закону про освіту, які планувалися на 14 лютого.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...