Фінські археологи, які працювали у Південній Америці, відкрили ще одну давню цивілізацію

Відкриття науки не перестають дивувати. На цей раз, фінські археологи, які працювали довгий час у дощових тропічних лісах Амазонії (Бразилія, Південна Америка), виявили приблизно 300 конструкцій споруд, швидше їх залишків.

Амазонія мало заселена і недостатньо добре вивчений регіон, тому і представляє інтерес для науки. Фінські вчені, працюючи в цьому регіоні, дуже швидко спростували малозаселеність Амазонії, виявивши останки древньої цивілізації. Вони виявили, що деякі руїни древніх будівель досить величезні, досягають сотень метрів, якщо розглядати одну сторону будівлі, адже цілком вони не збереглися. Цікавим залишається факт, що знайти вдалося приблизно 300 кілограмів фрагментів керамічного столового посуду, приладів і горщиків. Самих вчених вразили візерунки, оскільки раніше таких малюнків не доводилося знаходити.

Досліджуючи вік руїн на основі вуглеводневого аналізу, зроблено припущення, що їм близько двох тисяч років. Актуальним залишається питання, коли і чому цивілізація припинила своє існування. Фінські вчені припустили, що цивілізація перестала існувати приблизно 700 років тому, а причиною загибелі можливо стали невідомі їм хвороби.

Артефактом залишається наявність давньої цивілізації, а ось причина її зникнення – це лише припущення. Вченим доведеться ще багато попрацювати, щоб виявити причину зникнення і по можливості відобразити перебування давньої Амазонії.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

РФ нещадно б'є по Харкову й Одесі, тому що для Кремля харків'яни й одесити – це "зрадники", - Леонід Невзлін

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:00

"Постійні терористичні удари російських військ по українських містах – це частина стратегії, яку у Кремлі називають "створенням санітарної зони". Насправді це стратегія вигнання українців з тих територій, претензію на які Путін оголосив ще у своїй "кри...

Вічний Мамин День

четвер, 2 травень 2024, 23:56

Сокровенне. Вступ до великого ювілейного торжества: перша партія гостей фотографується на пам'ять... Зверніть увагу: ще одна партія людей, яке ось-ось сяде ювілейного столу...(Перепрошую, друзі, ніяк не можу розвернути по горизонталі цю свытлину). . Юв...