Національний широкомасштабний проект "Велика українська енциклопедія" презентував свій перший том

Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» в умовах незалежності України на днях презентовано громадськості перший том національного широкомасштабного видавничого проекту, а саме першої універсальної «Великої української енциклопедії».

«Велика українська енциклопедія» (ВУЕ) — являє собою універсальне багатотомне систематизоване енциклопедичне видання. У період становлення України як незалежної держави - це перша велика універсальна енциклопедія. Вона досить інформативна. У ній відображено розвиток людської цивілізації та вказано який внесок зробила Україна у світову історію та культуру.

Керівник авторського колективу «ВУЕ» - кандидат історичних наук Алла Киридон.

Тематична палітра наступна:

  • найвидатніші події та постаті світової історії;
  • наука, культура, мистецтво;
  • інші сфери людської діяльності.

У «Великій українській енциклопедії» (ВУЕ) інтерпретовано найважливіші відкриття людського розуму і витвори людських рук, особлива увага приділена суспільним інституціям та численним господарським структурам, що вплинули на долю світу і народів загалом. У період незалежності України у світовій науковій думці накопичився величезний обсяг ідей, уявлень, концепцій. ВУЕ – енциклопедія нового покоління, тому в ній представлена оновлена інформація про важливі історичні події у світі. Вони стосуються руху політичних і культурних ідей, розкривають динаміку наукових уявлень, відображають зміни, що стосуються економіки, культури, спорту, релігії та ін. Соціокультурний процес і культурна динаміка сучасного українського суспільства засвідчили їх цілеорієнтовану життєдіяльнісну активність і довели, що Україна є не лише органічною складовою частиною цієї інтелектуально інтерпретованої картини світу, але й виступила суб'єктом інтерпретації.

Об’єм першого тому енциклопедії 592 сторінки. У ньому зібрано близько 1700 енциклопедичних статей (літери «А–Акц»). Форма подання інформації стисла та доступна. Поширення енциклопедії заплановано через бібліотеки, окрім паперової версії передбачено онлайн варіант.

Загалом, авторами енциклопедичних статей стали більше 300 провідних науковців України, до яких долучилися викладачі вишів. У подальшому заплановане видання понад 30 томів енциклопедії.

Видання має свою новизну, відзначається толерантністю, доступне. Воно орієнтоване на широкий читацький загал: науковці, студенти, школярі, а також усі, хто проявив інтерес до енциклопедистки.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Давно так не волав. Людина-еталон": Журналіст повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько

четвер, 16 травень 2024, 19:42

Український журналіст Віктор Трегубов повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько. Актор, ведучий і колишній чоловік Сніжани Єгорової наразі нібито перебуває в Іспанії, передають Патріоти України. "Сьогодні я дізнався, що від...

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...