Поляки перейшли до відкритих погроз: "Північний потік-2" може призвести до великої війни", - прем’єр-міністр Моравецький

Політик вважає, що після запуску цього газогіну Москва позбудеться важливого фактору стримування від повномасштабного нападу на Україну

Заява прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького занепокоїла суспільство. Моравецький стверджує, що "Північний потік-2" створює нову непотрібну напругу та може призвести до великої війни, повідомляють “Патріоти України”.

На думку Моравецького Україна сьогодні відносно безпечна, оскільки вона продовжує контролюювати газові маршрути до Центральної Європи.

В результаті, коли такий газопровід створять, більш ймовірним буде очікувати спалах великої російсько-української війни.

Моравецький звернув увагу на інтерконектори та термінали зрідженого газу. Він вважає, що в Європи є достатньо можливостей для забезпечення попиту на імпортний газ у розмірі 180 мільярдів кубометрів на рік.

Прем’єр Польщі заявив наступне: - "коротко кажучи: Північний потік-2 є непотрібним, шкідливим, і він розділює західну спільноту".

Нагадаємо про наміри Польщі. Вона хоче, аби поширювались санкції США, особливо на будівництво газопроводу "Північний потік-2" між Росією та Німеччиною.

У цій ситуації є супротивники проекту "Північний потік-2". Це такі країни як Польща, ряд країн Балтії, Данія. Вони вважають, що він вплине на залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає в середньому третини об’ємів газі до ЄС.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...