Потужний тропічний циклон "Деббі" активно наближається до Австралії

Щоб надати допомогу при евакуації в районах на півночі від столиці штату Брісбена було прийнято рішення направити понад тисячу співробітників рятувальних служб та військовослужбовців.

Влада розташованого на сході Австралії штату Квінсленд вирішила звернутися до жителів багатьох північних прибережних районів тимчасово покинути свої будинки і сховатися. Справа в тому, що насувається потужний тропічний циклон "Деббі".

Щоб надати допомогу в ході евакуації у райони на північ від столиці штату Брісбена направили більше тисячі співробітників рятувальних служб та військовослужбовців.

Зараз "Деббі" розташований в океані приблизно в 500 км від узбережжя Австралії. Він повільно рухається в бік континенту.

Метеорологи повідомили, що в ці години у "Деббі" друга (з п'яти) категорія потужності. Однак, в найближчу добу його сила зросте до 4-ї і навіть до найвищої, п'ятої категорії.

Швидше за все "Деббі" перетне берегову лінію. Це орієнтовно відбудеться у вівторок вранці за місцевим часом).

Заступник регіонального директора Австралійського національного метеобюро Брюс Ганн повідомив, що "ймовірно, можна говорити про те, що "Деббі" стане найбільшим тропічним циклоном (в Квінсленді) з часів циклон "Яси".

Нагадаємо, що циклон "Ясі" потужністю п'ятої категорії обрушився на Квінсленд шість років тому, лютий 2011 року. Він призвів до значних руйнувань у багатьох маленьких містах і населених пунктах. Багато з них виявились затопленими або відрізаними від зовнішнього світу. Причина – сильні повені. Тоді економічний збиток від "Ясі" склав більше 3,5 млрд.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...