"Работаем до смерти": Українські пенсіонери про те, як їх принижують у власній державі

В соціальних мережах почали розповідати про те, як пенсіонери виживають на 1600 гривень.

Ілюстрація: ЗМІ

Літні люди ледь зводять кінці з кінцями. Всього у нашій державі і проживає порядку 12 мільйонів пенсіонерів. Вони змушені виживати на пенсію, яка складає близько 1600 гривень, повідомляють Патріоти України.

Для того, щоб пенсіонери не померли з голоду, вони змушені працювати. У більшості, це категорія людей, яка має відношення до сфери медицини та освіти.

Патріоти України зазначають, що пенсійний вік в Україні менший порівняно з європейськими країнами, однак подорожі для наших пенсіонерів на старості років можуть їм лише снитися. Так само літні українці можуть мріяти і про сите життя.

Пенсіонерка Катерина, яка працює сімейним лікарем, розповіла наступне: - "пенсія така, що, заплативши за комуналку, не залишається нічого на життя. Працюємо до смерті, тому що на 1600 не проживеш".

Ще одна пенсіонерка, це була Валентина Олександрівна, з цього приводу розповіла наступне: "раніше, звичайно, було легше жити. Була якась стабільність, а зараз стабільності немає ніякої". Ця жіночка отримує пенсію в 1385 гривень. Раніше жінка була заміжня, але пізніше її кинув чоловік. Вона виховувала двох дітей сама, грошей на проживанні сім’ї не вистачало, тому жінка була змушена влаштувалася працювати прибиральницею. Зараз ця жінка має другого чоловіка, однак, економить на всьому. Ось, що вона розповідає: - "це ми ще не купуємо нічого з одягу. Носимо те, що у нас є. Те, що ми раніше купили. Великих покупок не робимо".

Зазначимо, що згідно законодавства у 2019 році пенсію отримають громадяни, які досягли віку 63-65 років. У їхній трудовій книжці повинен бути записаний стаж не менше 26 років. Нові правила отриманні пенсії такі, що кожного року будуть підвищувати вимоги щодо мінімальних років стажу, в основному на 12 місяців. Вже через 10 років необхідно буде мати як мінімум 35 років стажу.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...

Часів яр до 9 травня! росіяни пруть на Покровськ - Злий Одесит

четвер, 2 травень 2024, 5:58

Возвращаюсь к практике публикации видео.