Ще в одному регіоні Україні зафіксований спалах гепатиту А: З’явились подробиці

На Харківщині зафіксували спалах гепатиту А.

Ілюстрація: ЗМІ



У Балаклейському районі Харківської області зафіксовали спалах вірусного гепатиту А, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що станом на 16 лютого зареєстровали 41 випадок захворювання. В це число попали 19 діток. Також є сімйні вогнища з гепатитом А . Їх всього дев'ять, інформує суспільство прес-служба Головного управління Держпродпотребслужби у Харківській області.

"У зв'язку з виявленням відхилень якості питної води з індивідуальних колодязів в селі Андріївкаа від нормативних вимог за бактеріологічними і вірусологічними показниками організовано проведення дезинфекції колодязів, для цього використовуються сучасні дезинфікуючі засоби", - мова йде у повідомленні.

Після проведення дезинфекційних робіт відкачали та вивезли воду з колодязів. Представники Держпродпотребслужби завірили, що усі роботи проводяться безкоштовно, за рахунок місцевого бюджету.

Крім того, у вогнищі спалаху небезпечної інфекційної хвороби щотижня планують комісійне обстеження вигрібних ям приватних домоволодінь. Також необхідно з'ясувати питання вивезення стічних вод з їх території і наявність відповідних договорів.

Нагадаємо, гепатит А, або хвороба Боткіна, - гостре інфекційне захворювання печінки. Воно викликане вірусом гепатиту А, що передається різними шляхами – через питну воду та продукти харчування.

Проявляється гепатит А наступним чином: загальна інтоксикація та жовтяниця, хронічні захворювання відсутні. У разі зараження людина стомлюється, погіршується стан здоров'я, підвищується температура, жовтіють склери очей, шкіра, темніє сеча, безбарвним стає кал, з'являється біль у правому підребер'ї, людина блює, у неї відрижка.

Взагалі існує декілька варіантів гепатиту А. Захворювання може протікати з типовою клінічною картиною або безсимптомно. Протікає хвороба довго, вона дає ускладнення на організм, можливий летальний результат. Від гепатиту А не сховаєшся, однак сучасна профілактика лікує рятує навіть маленьких діток.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...