Сирійські повстанці взяли під контроль авіабазу біля Ракки

Підтримувані США сирійські повстанці заявляють, що взяли під повний контроль ключову авіабазу і дали хорошу відсіч ісламському угрупованню (ІГ) недалеко від Ракки.

Цей захоплення розглядається як важливий крок у боротьбі проти джихадистів, яких виганяють із міста.

Талал Селла, представник сирійських демократичних сил, повідомив, що їм вдалося захопити аеропорт Табке від бойовиків. Одночасно добре вів бій Курдська. Він далі веде бійців в боротьбу, продовжуючи рухатися в напрямку самого міста. Однак, громадські правозахисні групи висловили стурбованість безпекою громадян, все ще живуть у цьому районі.

Представники Великобританії повідомили, що посилаючись на інформацію сирійської обсерваторії з прав людини стало відомо, що авіаудари коаліції вбили минулого тижня, принаймні, 89 мирних жителів. Досі сирійські бойовики демократичних сил ходять серед пошкоджених будівель на сході недалеко від Ракки.

Кілька слів про захоплення військового аеродрому. Це перший великий успіх для альянсу повстанців з очолюваної США коаліцією. Нагадаємо, що сюди перекидалися бійці минулого тижня ліній.

Нагадаємо, що авіабазу в Табке бойовики ІГ захопили в 2014 році. Тоді джихадисти провели один зі своїх найгірших звірств - масова страта полонених солдатів. Це захоплення повстанцями авіабази було наступальною частиною, спрямованою на взяття під контроль греблі Такба - найбільшої в Сирії, а також місті Табке. Раніше більшість побоювалося, що можливі серйозні повені, оскільки гребля могла впасти в Табке.

Очолювана США коаліція заперечує претензії джихадистів, що вони цілилися на об'єкт, використовуючи авіаудари. Тут повідомили наступне: - "гребля не була пошкодженою і коаліція прагне до збереження цілісності греблі в якості життєво важливого ресурсу для народу Сирії".

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...