Вчені: Вік виявлених у Гренландії найдавніших копалин склав 3,7 млрд років

Дослідники запевняють громадськість, що вони випадково натрапили на такий безцінний для науки винахід.

Саме древнє родивище копалин, на думку вчених з австралійського Університету Вуллонгонг (штат Новий Південний Уельс), – це рослини, виявлені ними у Гренландії.

Знахідка древня. Вчені стверджують, що її вік становив 3,7 млрд років. Знайшли вони її зовсім випадково: вона відтанула від снігу. Спеціалісти чітко замітили відкладення найдавніших водоростей. Їх довжина становила від 1 до 4 см. У деяких з них куполоподібна форма, інші схожі на акулячий зуб. Сама по собі знахідка безцінна.

Знахідку австралійських фахівців прокоментували у Вестмінстерському університеті, назвавши її "золотим родовищем". Справа в тому, що подібні нашарування, зазвичай, знищуються внаслідок того, що постійно відбуваються тектонічні перетворення.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....