Втомила корупція: ЄС відмовився від важливого проекту з Україною

Мова йде про закриття ЄС проекту модернізації кордону України.

Ілюстрація: ЗМІ

Європейський Союз планує закрити проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Декілька слів щодо самого проекту модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні. Він започаткований ЄС пару років тому назад, 2014 рік. Спрямування проекту - сприяння інтеграції української економіки з країнами сусідів з ЄС шляхом будівництва або модернізації контрольних пунктів на кордонах з Румунією, Польщею, Словаччиною та Угорщиною, повідомляють Патріоти України.

Назагал, заплановано, що модернізація посприяє скороченню перетину кордону, вдосконаливши чимало митних процедур.

Пригадаємо, що на кінець минулого року жоден з шести проектів контрольно-пропускних пунктів не завершили., незважаючи на фінансування ЄС у розмірі на 29,2 млн. євро.

Відомо, що цей проект закрили з багатьох причин, а саме, низки помилок, затримок та перевитрат, які відбувалися за участю багатьох місцевих чиновників та підрядників. З цього приводу цікавою є внутрішня кореспонденція уряду України. Особлливої уваги варте листування між Європейською комісією та українською владою.

Досить цікавою та вартою уваги є думка представника Євросоюзу, а саме: "Після нашої оцінки ми зробили висновок, що проекти не можуть бути завершені вчасно. 6 проектів зараз готуються до закриття, а невикористані гроші повернуться".

Ще один високопоставлений європейський дипломат, який займається питаннями відносин з Україною, повідомляють Патріоти України, з цього приводу висловився наступним чином: - "Існує певна втомленість в Україні. Люди розгнівані через відсутність реформ, особливо з корупцією ". Але він сказав, що ЄС буде продовжувати підтримувати країну.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупантів все менше нових танків: ЗСУ показали, як FPV-дроном вразили черговий Т-90

вівторок, 16 квітень 2024, 11:34

З початку повномасштабної війни проти України армія Росія, за підрахунками Генштабу ЗСУ, втратила 7189 танків. За допомогою FPV-дрона ціль була уражена - танк знерухомлено, командир і навідник отримали поранення. Українські спецпризначенці знищили росі...

"Чому коаліція держав Заходу не дала впасти на Ізраїль жодній іранській ракеті, але спокійно спостерігала, як російські ракети падають на Україну два роки?" - Олещук

вівторок, 16 квітень 2024, 9:48

"Отже, що українці дізналися за підсумками атаки Ірану на Ізраїль. По-перше, авіація держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) може підійматися за тривогою для захисту повітряного простору держави, яка у НАТО не входить. У тому числі - і за ме...