"За схемою "Ташкента": Стало відомо, куди вивозять вугілля з окупованого Донбасу

Польща, Туреччина, Грузія, Греція, Молдова, РФ... Куди за схемою "Ташкента" їде вугілля з ОРДО.

Ілюстрація: ЗМІ

За даними групи “Інформаційний опір”, з початку 2018 г року ГП “Торезантрацит” видубило 5300 тонн вугілля марки АКО, 5900 тонн марки АМ, 8700 тонн марки АС, повідомляють Патріоти України.

Практично в повному об'ємі видобуте вугілля “експортувалося” через прокладення в особі ГП “Республіканський центр “Торговий дім “Вугілля Донбасу” в інші країни.

За інформацією, що вимагає перевірки, частина залізничним транспортом потрапила в Польщу, інша частина - через морські порти Ростовської області(РФ) поступила в Молдову, на окуповані території Грузії та ін. Впродовж січня 2018 комісіонером в особі ГП “Республіканський центр “Торговий дім “Вугілля Донбасу” з ВАТ “Азовський морський порт” “експортовано”: - в першій декаді - 8350 тонн коксу; - в другій декаді - близько 8 500 тонн; - в третій декаді - 5350 тонн.

Крім того, 11 тис. тонн коксу з “ДНР” було нелегально вивезено через станцію “Каменоломні”(РФ). Надалі, через ПАО “Новоросійський морський торговий порт”, з прихованням країни походження товару, кокс доставили споживачам декількох країн (є інформація про Туреччину і Грецію).

ГП “Республіканський центр “Торговий дім “Вугілля Донбасу” виступив основним посередником в “експорті” продукції “ДНР”. Контроль за цією схемою забезпечує “міністр доходів і зборів ДНР” А.Тимофеєв (“Ташкент”). Незаконні угоди вказаної компанії виступали суттєвим джерелом особистого збагачення цих осіб.

Розкрадання засобів здійснювалося через т.з. “Благодійний фонд глави ДНР” (створений указом А.Захарченко в 2015 році), куди ГП “Республіканський центр” періодично перераховує засоби, у рамках здійснення фондом "благодійної діяльності в інтересах суспільства або окремих категорій осіб”.

У січні Захарченко вирішив збільшити власні доходи від цієї схеми і обмежив доступ “Ташкента” до діяльності операторів, які контролюють “експортні операції ДНР”. За попередньою інформацією, в ході цього процесу в “ДНР” вже зареєстрована компанія, яка повинна замінити собою ГП “Республіканський центр” у цій схемі.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...

Допомоги від США ще немає: Reuters - про брак боєприпасів у ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 21:18

Українські військовослужбовці відчувають нестачу в боєприпасах, тоді як російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони. Про це заявив командир артилерійського знаряддя Олександр Козаченко в коментарі Reuters, передають Патріоти України. В...