Затонуле південнокорейське судно "Севоль" підняли над морською поверхнею

Заплановано спочатку було, що корпус судна піднімуть над рівнем води у межах 13 метрів. Потім його повинні були занурити у спеціальний док і відвезти у порт Мокпхо.

Нагадаємо, що судно "Севоль" затонуло три роки тому назад у Жовтому морі. Воно зараз вперше показалося над поверхнею води. Звернемо увагу, що операція з підйому судна розпочалася 22 березня. Це повідомлення належить міністерству морського та рибного господарства Республіки Корея.

У відомстві повідомили, що "за допомогою 66 тросів "Севоль" вдалося відірвати від морського дна, підвести під нього спеціальну підставку і підняти на 24 метри".

У результаті над поверхнею моря було видно борт судна, який лежав на боці.

Планується, що корпус судна піднімуть над рівнем води у межах 13 метрів. Потім його завантажать у спеціальний док і відвезуть в порт Мокпхо. Основна умова для повного підйому судна - сприятливі погодні умови, які повинні зберігатися протягом всього процесу.

Кілька слів про подію: судно затонуло у Жовтому морі три роки тому - 16 квітня 2014 року на шляху з Інчхона на курортний острів Чеджудо.

Це була серйозна катастрофа, у результаті якої загинули 304 людини. Більшість з них були школярі, які вирушили на канікули . На жаль, тіла дев'яти осіб виявити так і не вдалося. Рідні та близькі сподіваються, що швидше за все їх останки збереглися в "Севолі".

Через те, що члени команди кинули тонуче судно і неузгоджені дії рятувальників врятувати вдалося лише 175 осіб.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...