Змушували роздягатися: Стало відомо про "особливі умови" допуску жінок на суд над Януковичем

Сьогодні “правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва на засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича 21 лютого”. Вони шукали написи на тілі жінок.

Ілюстрація: ЗМІ

Про цю подію у ЗМІ написано наступне: - “Близько 11:00 правоохоронці, які забезпечують дотримання правопорядку в Оболонському райсуді, ввели додаткові заходи безпеки, повідомляють Патріоти України.

“Зокрема вони зобов'язували жінок, що приходять на 5 поверх, де знаходиться зал засідань №15 і розглядається згадана справа, пройти з співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність написів на тілі”.
“Факт огляду на предмет одягу підтверджує також журналістка програми "Схеми" Валерія Єгошина”.
….. “співробітники Управління державної охорони під час проходження контролю в суді затримали активістку громадського руху Femen”.
“В столичній поліції наголосили, що активістку Femen не затримували, а запросили для встановлення особи та профілактичної бесіди”.
Цю ситуацію прокоментувала Оксана Ліщук, представник відділу комунікації поліції Києва. Вона розповіла наступне: - "На вході до суду її, як і всіх інших, перевіряли. В результаті її запросили до відділку поліції, щоб встановити анкетні дані. Там з нею проводять профілактичну бесіду". Ліщук вважає, що такі заходи безпеки проводилися "в цілях профілактики, щоб не допустити провокацій".
Патріоти України повідомлялось, “в середу в Оболонському райсуді планувався допит президента Петра Порошенка, в зв'язку з чим були посилені заходи безпеки. Згодом суд задовольнив клопотання прокуратури про допит глави держави в режимі відеоконференції”.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сі Цзіньпін формує "китайську Європу", - Портников

вівторок, 30 квітень 2024, 12:41

"Під час свого перебування у Пекіні державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен попереджав своїх китайських співрозмовників — насамперед голову КНР Сі Цзіньпіна та міністра закордонних справ Ван Ї про наслідки військово-технічного співробітницт...

"Бей своих, чтоб чужие боялись": Міноборони РФ штрафує своїх військових за "мангали" для захисту від дронів ЗСУ (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 12:27

Військова автоінспекція міноборони РФ почала штрафувати своє «гарматне м’ясо» за встановлення на техніку спеціальних екранів, для захисту від українських FPV-дронів. Про це повідомляє The Insider з посиланням на відповідні скарги у Telegram-каналах про...